Minustako yrittäjäksi? 

Kenessä tahansa meistä voi piillä osaava yrittäjä. Ennen kuin pääsee yrittämisen alkuun, on kuitenkin kohdattava tietoviidakko. Mistä voi tietää, mitä ainakin pitäisi tietää? Tee lisäksi testi ja hyödynnä laskuri.

kuusi askelta alkuun

Kulje tämä polku - eniten hyötyy yrittäjä, joka osaa poluttautua palvelun piiristä toiseen

1. Perusneuvonta
Henkilökohtaista, maksutonta neuvontaa voi saada ajanvarauksella esimerkiksi TE-toimiston neuvontapalvelusta tai uusyrityskeskuksesta. TE-toimisto ohjaa oikeiden palvelujen piiriin ja myöntää starttirahaa. Verkossa työ- ja elinkeinoministeriön Yrityssuomi palvelee kattavasti yrittämisestä kiinnostunutta kokoamalla yhteen tärkeimmät tiedot ja palvelut.

2. Yrittäjä-infotilaisuudet

Uusyrityskeskukset ja eri alueiden TE-toimistot järjestävät myös muutaman tunnin pituisia tietoiskuja.

3. Yrittäjävalmennus

Maksutonta yrittäjävalmennusta järjestetään yrittäjyydestä kiinnostuneille tai yritystään kehittäville. Valmennuksia tarjoavat asiakkailleen esimerkiksi TE-toimistot ja ELY-keskukset. Valmennuksen kesto vaihtelee muutamista illoista useita viikkoja kestäviin päiväkoulutuksiin. Kun aikataulu on tiukka, kannattaa osallistua valmennukseen verkossa (YrittäjäRedi). Valmennus voi usein olla edellytyksenä starttirahan saamiselle.

4. Oman alan asiantuntijoiden neuvot

Yrittäjän on mahdollista saada myös neuvontaa suoraan oman alansa paikallisilta asiantuntijoilta. Asiantuntijaneuvontaa voi hakea uusyrityskeskusten kautta. Myös yrittäjäjärjestöt tarjoavat alaspesifiä neuvontaa.

5. Yrityshautomo
Kasvua hakeva yritys voi hakea mukaan paikalliseen yrityshautomoon. Oli yritys vasta idea-asteella tai toimintaansa kehittävä yritys, palvelu tarjoaa sopivaa neuvontaa, tukea yrityksen kasvuun, verkostoitumispintaa ja jopa tiloja toimintaa varten.

 

YRITTÄJÄTESTI

Sopivatko nämä väitteet yrittämisestä sinuun?

Mieti, paljonko keräisit yrittäjäpisteitä. Anna itsellesi sitä enemmän pisteitä (asteikolla 1 - 5), mitä enemmän koet väitteen soveltuvan sinuun. Mitä lähempänä pistesaldosi on 40:ää pistettä, sitä todennäköisemmin sinun kannattaa edistää yrittäjyyttä.

1. Mielestäni persoonani soveltuu yrittäjyyteen.
2. Tietoni yrittäjyydestä ovat hyvät.
3. Motivaationi yrittäjyyteen on vahva.
4. Minulla on uskallusta lähteä yrittäjäksi.
5. Yrittäjältä vaadittavat ”liikemiestaidot” ovat kohdillaan.
6. Liikeideani toimii.
7. Markkinoiden tilanne oman yritykseni kannalta on hyvä.
8. Kokonaisuudessaan minulla on hyvät mahdollisuudet toimia menestyksellisesti yrittäjänä.

Jos yrittäminen näyttää jo vahvalta vaihtoehdolta, hakeudu yrittämisten ammattilaisten puheille hakemaan lisätietoja ja vinkkejä etenemiseen. Alkavia yrittäjiä palvelevat esimerkiksi uusyrityskeskukset. Yrittäjävalmennus on myös hyvä paikka saada ohjausta ja konsultointia.

Alhaiset pisteet kyselyssä voivat johtua myös siitä, että tietoa yrittämisestä ei ole tarpeeksi, jolloin omia rahkeita ei voi arvioida realistisesti. Tietoa sekä mahdollisuuden punnita yritysideaasi saat esimerkiksi yrittäjävalmennuksesta.

 

 

 Laskuri

Laske, kuinka paljon yrityksesi täytyisi myydä tuotetta tai palveluja.

Cimson Koulutuspalvelujen laskurin avulla voit alustavasti kartoittaa, miten suuren myynnin suunnittelemasi yritys tarvitsee vuodessa tai kuukaudessa kannattavaan toimintaan.

Lataa tästä laskuri käyttöösi

 

Käy yrittäjä-valmennus verkossa

 
Yrittäjäkurssi verkossa

Tutustu ja ilmoittaudu mukaan

Katso esittelyvideo

 

Yrittäjä-valmennuksessa pääset pidemmälle

Pohdi mahdollisuuksiasi toimia yrittäjänä - tai kehitä jo syntynyttä yritystä. Cimson Koulutuspalvelut on ohjannut starttivaiheen yrittäjiä jo yli 20 vuotta.

Hae sinulle sopiva yrittäjävalmennus

 
Yrittäjävalmennusta vuodesta 1992

 

 

 

 Yrittäjyydestä verkossa

Yrityssuomen Yrittäjätesti

Finnveran yrittäjätesti

Suomen Yrittäjät

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisää laskureita?

Jos olet kiinnostunut enemmänkin laskureiden käytöstä, etsi sinua kiinnostava yrittäjävalmennus kalenterista. 

Yrittäjävalmennuksestamme saat maksutta erilaisia yrittäjälaskureitamme käyttöösi ja voit vapaasti hyödyntää niitä omassa yrityksessäsi.