Valmennukset

Uravalmennus - uusi suunta työurallesi

UravalmennusOta vauhtia. Hyppää uuteen. Ryhmä ja ohjaaja tukevat sinua. Uravalmennuksia järjestetään kautta maan - kysy paikkaa esimerkiksi lähimmästä työ- ja elinkeinotoimistosta.

Mikä on uravalmennus?

Uravalmennus on palvelu, jonka tavoitteena on auttaa työuralla eteenpäin. Ratkaisu voi olla esimerkiksi uuden työpaikan löytäminen tai uudelle alalle kouluttautuminen esimerkiksi aikuiskoulutuksen tai oppisopimuksen avulla.

Kesto ja sisältö

Valmennusryhmä kestää pisimmillään 40 päivää. Mukana on kaikenikäisiä työnhakijoita eri aloilta ja elämäntilanteista. Ohjaajien ja ryhmän tuki rohkaisevat ottamaan pieniä ja isojakin askelia, joita ei ehkä muuten ottaisi.

Ryhmässä käydään läpi esimerkiksi seuraavia teemoja:

• oman työuran suunnittelu ja ammatinvalinta
  • omat vahvuudet
  • opiskeluvaihtoehdot
  • työelämäkatsaus
  • työnhaun tehostaminen (parempi CV ja työnhaun teksti sekä onnistunut työhaastattelu)
  • eri työnhaun keinot esimerksi verkossa
  • ohjaus
  • joissakin valmennuksissa on mukana myös enintään neljän viikon työelämäjakso

Miksi uravalmennus?

• Saat tukea ja uusia ideoita.
  • Saat tietoa eri ammateista sekä eri alojen tarjoamista mahdollisuuksista.
  • Taitosi päivittyvät eri aiheissa, esimerkiksi työnhaussa. CV:tä ja työnhaun tekstejä kannattaa altistaa palautteelle ja kehittää aina, kun se vain on mahdollista.
  • Uravalmennuksessa pääset tutustumaan eri ammatteihin ja työtehtäviin ja luot suhteita työnantajiin.
  • Paikka uravalmennusryhmässä on maksuton.
  • Uravalmennukseen voi sisältyä työhöntutustumista enintään 20 päivää, jolloin kiinnostaviin ammatteihin tai opintoihin voi tutustua haluamassaan työpaikassa tai oppilaitoksessa.

Ohjaus johtaa suunnitelmaan

Valmentajan kanssa käydyissä luottamuksellisissa ohjauskeskusteluissa solmitaan johtolanganpätkiä yhteen. Samalla tehdään suunnitelma siitä, miltä tuleva työura tulevaisuudessa näyttää.

Kun valmennus päättyy, tavoite on, että suunta on jo selvä. Tavoite voi vaihdella elämäntilanteesta riippuen. Tulos voi olla ammatinvalinnan kirkastuminen, opiskeluun hakeutuminen, työpaikka, työkokeilu, oppisopimus tai jokin muu itseä parhaiten palveleva vaihtoehto.

Kirsi

Pienessä ajassa voi tapahtua suuria asioita

"Suosittelen uravalmennusta kaikille. Ryhmässä saa nähdä uutta ja uskallus hakea tietoa itse kasvaa. Kävimme tutustumassa eri työpaikoissa ja kuulimme eri oppilaitosten opiskelumahdollisuuksista", kertoo uuden alan löytänyt Kirsi Kyllönen.

Valmennuksen päätteeksi Kirsi Kyllönen siirtyi kahdelle työkokeilujaksolle sosiaali- ja terveysalalle ja pääsi opiskelemaan sosiaalialan amk-tutkintoa.

päivää

Uravalmennus tukee myös työyhteisöä muutoksessa

Uravalmennusta järjestetään myös tilauksesta ryhmämuotoisena tai yksilöohjauksena.

Lisätiedot eri paketeista

Kotro Mikko

toimitusjohtaja

Miten mukaan?

Uravalmennuksia järjestetään kautta maan esimerkiksi yhteistyössä paikallisten työ- ja elinkeinotoimistojen kanssa.  Ryhmään voit ilmoittautua TE-toimiston kautta.

Hae lähin TE-toimistosi

Löydä sopiva uravalmennus