Työnhakuklubilla tehdään työnhausta yhdessä tehokkaampaa

Pohjois-Savon työnhakuklubi

Työnhakuklubilla saat apua moniin erilaisiin työnhakuun liittyviin kysymyksiin. Pohjois-Savossa sinua palvelevat kouluttajat, jotka ohjaavat ja opastavat missä tahansa työnhakuun liittyvässä asiassa. Hyvin usein työnhakija tarvitsee uuden näkökulman esimerkiksi oman osaamisensa sanoittamiseen. Tarjolla on ryhmä- yksilö ja verkkovalmennusta sen mukaan, mikä tukee sinua parhaiten. Klubilla saat ideoita osaamisen markkinointiin sekä vinkkejä kuuluisten piilotyöpaikkojen etsimiseen.

Voit tiedustella pääsyä työnhakuklubille Pohjois-Savon TE-toimiston kautta.

Teemat

• TE- toimiston sähköiset palvelut, oma-asiointi
• Työnhaun tekstit ja asiakirjat: CV, CV-netti, työhakemus, markkinointikirje (avoin hakemus), videoesittely
• Oman osaamisen tunnistaminen, osaamisen markkinointi ja viestintä työhaastattelutilanteessa
• Työpaikkojen hakeminen (työnhaunkanavat ja piilotyöpaikat)
• Työmarkkinat ja sosiaalinen media työnhaun tukena
• Taitokartoitus ja omat vahvuudet

1. Työnhakuklubi aikuisille

Klubi alkaa Infolla (kesto 2 h). Infossa saat yleisiä vinkkejä työnhakuun tiiviissä paketissa. Infon jälkeen voit valita kolmesta vaihtoehdosta.

1. CV-työhakemuspajassa saat kommentteja ja vinkkejä työnhakuasiakirjoihisi tai esimerkiksi CV-nettiesittelyn tekemiseen sekä ohjausta niiden laatimiseen ja kehittämiseen.
  2. Voit varata henkilökohtaisen ajan valmentajalle. Valmentajan kanssa käyt läpi omaa työnhakuasi ja kehität työnhaun välineitäsi ja suunnitelmiasi eteenpäin.
  3. Voit osallistua verkkotyöskentelyyn. Käytössäsi on kaksi verkkoapuria: TyönhakuRedi-valmennuksessa saat lisää työvälineitä työnhakuusi sekä etenet joustavasti oman aikataulusi mukaan. TaitoRedi on verkkotyökalu, jonka avulla tunnistat vahvuutesi ja sanoitat osaamistasi.

2. Työnhakuklubi nuorille

Klubi alkaa Introlla (kesto 2 h). Introssa saat tärkeimmät vinkit työnhakuun tiiviissä paketissa.

Intron jälkeen tapaat valmentajan, jonka kanssa tehdään toimivat työnhakuasiakirjat tai vaikkapa videoesittely. Lisäksi käydään läpi TE-toimiston Oma asiointi-palvelu ja mieleen nousevia kysymyksiä. Valmentaja buustaa ja ideoi kanssasi, mistä ja miten hakea työpaikkaa.

Tarvittaessa osallistut kertauspäiviin tai voit ottaa osaa työnhakutaitoja syventävään verkkovalmennukseen

Palautetta työnhakuklubilaisilta

• ”Kiitoksia kannustuksesta ja avusta työnhaussa, koska varmasti olisi jäänyt haastattelu käymättä ilman hakemusten ja cv:n korjaamista semmoiseksi kuin ne nyt ovat! :) ”
  • ”Kiitos kattavasta ja osaavasta ohjauksestanne.”
  • ”Kiitos vielä kaikesta, mitä olet ja olette tehneet minun eteeni! Savossa hoidetaan nämä asiat kyllä hienosti! Hatunnosto sille. Aloitan uudessa työpaikassani syyskuun alussa.”
  • ”Olen yllättynyt tästä monipuolisesta ja henkilökohtaisesta sparraamisesta mitä olen saanut. Olet selkeästi ammattilainen omassa tehtävässäsi. Otan antamistasi vinkeistä vaarin ja muokkaan CV:täni sen mukaisesti.”
  • ”Kiitos paljon! Kiitos ystävällisestä palautteesta, korjausehdotuksista! Olit hienosti muokannut esittelytekstiäni, näyttää paljon paremmalta noin. Siis kyllä kannatti lähettää muokattavaksi. Suuri kiitos työnhakuvalmennuksesta!”
  • ”Osallistuin Cimson:illa aiemmin työnhakuvalmennukseen ja oli erinomainen kokonaisuus, kuinka voi parantaa omaa näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa ja muissa osaamisprofiileissa. Kyllä kannatti osallistua tähän koulutukseen.”
  • ”Työnhakuvalmennus oli todella hyvä ja tarpeellinen minulle jatkoa ajatellen, olen tehnyt aina aivan vääränlaisen hakemuksen. Joten kiitos valmennuksesta.”
  • ”Kiitos tuhannesti kommenteista! Kaipasinkin juuri tätä, että joku ulkopuolinen lukee dokumenttini ja antaa palautetta.”

Työnhaun pikavinkit

Pikavinkit-palvelu on kaikille avoin. Jos tarvitset nopeaa apua, tule käymään Messissä!

● Etsi piilotyöpaikkoja Vainun avulla
● Tule löydetyksi CV-netissä
● Hae tärpit onnistuneeseen työhaastatteluun
● Saa vinkkejä ansioluettelon ja hakemuksen tekemiseen

Työnhaun pikavinkit Kuopion TE-palvelut Messissä, Kauppakeskus Apajassa tiistaisin ja torstaisin klo 9-12 ja 13–15.

Cimsonin toimipisteet löydät Kuopiosta, Iisalmesta ja Varkaudesta

Kuopio: Kasarmikatu 2, 2. krs Kartta

Iisalmi: Kyllikinkatu 4, 2. krs Kartta

Varkaus: Taipaleentie 24, 3. krs, luokka 302, (käynti Soisalo-opiston pääovesta) Kartta

Kurkkaa Pohjois-Savon työnhakuklubiin somessa

"Yli 40 % valmennuksen käyneistä työllistynyt"

"TE-TOIMISTON ASIAKKAITA ohjataan aktiivisesti työnhaku-klubeille eli työnhakuvalmennukseen. Klubilla käydään läpi työhakuasiakirjat ja neuvotaan muun muassa miten päästä käsiksi piilotyöpaikkoihin. Avainasemassa on työnhakijan oma aktiivisuus ja se miten ottaa yhteyttä kiinnostaviin yrityksiin, ja miten tarkkailla niiden uutisointia. Valmennuspalvelut ovat olleet tehokkaita, sillä tilastojen mukaan jopa yli 40 % valmennuksen käyneistä on työllistynyt."

Lue lisää verkkolehdestä