KELA Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus TEAK

Uusi suunta - kolme eri linjaa

Kun sairaus, vamma tai muuten kokonaiselämäntilanne pysäyttää, ammatillinen kuntoutus on hyvä juttu. 

Ammatillinen kuntoutusmallimme koostuu vuosia punnituista työvälineistä. Kuntoutus perustuu yli 20 vuoden kokemukseen työelämän ulkopuolella olevien henkilöiden ohjaamisesta takaisin työelämään.

Kelan työllistymistä edistävän ammatillisen kuntoutuksen tavoitteena on tukea sinua urasuunnitelman teossa. Etsimme ja ideoimme sinulle juuri sopivaa ammattia ja työtehtäviä tai keskitymme enemmän paikan löytämiseen työelämässä. Valittavana on kolme eri palvelua tilanteesi mukaan.

 1. Työkokeilu

Työkokeilu soveltuu, kun tavoitteena on varmistaa oma työuran suunnitelma. Kokeilet kiinnostavaa työtä aidolla työpaikalla. Kokeilun ajan saat työhönvalmentajan tukea. Suunnitelmaksi voi syntyä alan opiskelu tai työnhaku kokeilun jälkeen. Työkokeilu voi jatkua työhönvalmennuksena.

 2. Työhönvalmennus

Työhönvalmennus soveltuu sinulle, jos tarvitset tukea työpaikan etsimiseen ja tavoitteesi on saada työpaikka. Työhönvalmennus voi auttaa sinua löytämään työpaikan avoimilla työmarkkinoilla.

 3. Työkokeilu ja työhönvalmennus

Työkokeilun ja työhönvalmennuksen yhdistelmä alkaa työkokeiluna ja jatkuu työhönvalmennuksella. Näin saat paljon tukea etsiessäsi työpaikkaa ja siirtyessäsi töihin.

 

 Tervetuloa työllistymistä edistävään ammatilliseen kuntoutukseen.

Kysy lisää palvelusta

Vehmas Heli

aluejohtaja

050 511 2870
 

 Kesto

Palvelu on yksilöllistä ammatillista kuntoutusta. Kuntoutus voidaan aloittaa joustavasti. Kuntoutuspäivien pituus ja määrä sovitaan henkilökohtaisesti.

Hakuohje

Hakeudu ensin sinua hoitavalle lääkärille.
Kun olet saanut B-lausunnon kuntoutustarpeestasi, täytä ja tulosta hakemus ammatillisesta kuntoutuksesta (KU 101) ja postita se liitteineen Kelaan.

Kelan ohjeet

 Sijainti

 Turun toimipiste kartalla