Focus Työpolut palvelee nyt etänä

17.3.2020

Focus Työpolut toteuttaa palvelut etäyhteyksillä poikkeusolojen aikana. Toiminnassa noudatamme viranomaisten ja Pirkanmaan ELY-keskuksen ohjeistuksia.

Palvelun aloittavia infotilaisuuksia ei järjestetä ollenkaan tällä hetkellä. Jos olet saanut kutsun palveluun, valmentaja ottaa suoraan yhteyttä sinuun ja sopii ensimmäisen etäohjausajan.

Voit siis osallistua turvallisesti etäyhteyksillä kaikkiin suunniteltuihin ryhmäpäiviin tai henkilökohtaisiin ohjauskeskusteluihin.

Miten etäyhteydet toteutetaan?

Etäyhteydet hoidetaan verkossa, puhelimella ja sähköpostilla. Verkkovalmennusalustoina käytämme Microsoftin Teamsia sekä selkeitä Redi-valmennusympäristöjä. Pääset valmennuksiin mukaan omalta koneeltasi linkin kautta. Laitteellesi ei tarvitse asentaa lisäosia.

Startti-ryhmiin osallistuja saa omalta valmentajalta tarkat ohjeistukset.

Focus Työpolut -kokonaisuuteen kuuluu Startti-ryhmien ja henkilökohtaisen ohjauksen lisäksi laaja palvelutarjotin. Kaikki palvelut jatkuvat niin täysipainoisena kuin mahdollista etäyhteyksien varassa.

Aloittaminen ja poissaolot poikkeusaikana?

Palvelun aloittamisessa, poissaoloissa tai keskeyttämisissä noudatetaan samoja viranomaislinjauksia kuin aiemminkin.

Kun toimii TE-toimiston ja terveydenhuoltoviranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti, työttömyysturvaoikeus säilyy ennallaan. Poissaolon tai esimerkiksi sairaalahoidon ajalta ohjeistuksia antaa työttömyysetuuden maksaja.