Focus Työpolut, pirkanmaa

Focus Työpolut tukee työnhaussa ja muutostilanteissa

Focus Työpolut -palvelussa yhdistyvät yksilöllinen, henkilökohtainen ohjaus sekä monipuolinen ja päivittyvä palvelutarjotin. Näin on mahdollista saada nostetta työnhakuun tai tukea silloin, kun kohtaa itse isoja muutoksia tai tilanne polkee paikallaan. 


Tuloksia Focus Työpolut -palvelusta (päivitetty 12.10.2020)

290

asiakasta päässyt töihin*

215

asiakasta saanut opiskelupaikan

13

yritystä perustettu

 

palvelu on käynnistetty 1.11.2019

 *) työsuhteen kesto yli 3 kk, vähintään 80 % kokoaikatyötä

Naisen kuva

"Hyvä että on tarjota palvelua tarpeen mukaan, ettei jokainen mene tiettyä polkua, vaan mietitään, mikä on hänelle sopivinta."

Focus Työpolut -asiakkaan palautetta palvelusta 2020

 

Haastattelussa performanssitaiteilija, Radio Suomi

"Se on hieno juttu, niin sitä pitää"

Sairaalaklovnina, koomikkona ja taiteilijana tunnettu Mona Ratalahti, 58, tuli Focus Työpolut -palveluun ja sitten alkoi tapahtua. Vankkaa osaamista voi siirtää aivan uusiinkin opiskelu- ja työkuvioihin.
Yle Radio Suomen haastattelussa Mona kertoo Focus-valmentajien kanssa löytyneestä ratkaisusta. 

Kuuntele haastattelu Radio Suomen verkkosivuilla (kesto 8'02)

Focus palvelee sekä lähitapaamisissa että etäyhteyksillä

Focus Työpolut toteuttaa palveluja tällä hetkellä sekä lähimuotoisesti että etäyhteyksillä. Toiminnassamme noudatamme viranomaisten ja Pirkanmaan ELY-keskuksen ohjeistuksia. Otamme huomioon kasvokkain tapahtuvissa yksilöohjauksissa ja ryhmävalmennuksissa turvavälit ja muun ohjeistuksen. Tiloissamme on käsien desinfiointiin käsidesiä ja huolehdimme tilojen ja laitteiden puhtaudesta ohjeistusten mukaan.

Asiakkaitamme pyydämme tulemaan lähitapaamisiin terveenä ja noudattamaan muutenkin viranomaisten ohjeistusta.

Focus-rollup

Valokuvaaja ohjaa ryhmää etänä.

Focus-ryhmä seisoo yrityksen tiloissa iloisena

 Mikä on Focus Työpolut?

 • Palvelun fokuksessa on ratkaisun löytyminen - joko nopeasti tai perusteellisemman pohdinnan sekä kouluttautumisen kautta. Tukea saat myös yrittäjyyden pohdintaan tai oman osaamisen tuotteistamiseen ja markkinointiin esimerkiksi kevytyrittäjänä.
 • Palvelua on toteuttamassa joukko pirkanmaalaisia työhaun ja uraohjauksen ammattilaisia: ForeAmmatti (Foredata), Omapaja, Cimson Koulutuspalvelut ja Cimson Henkilöstöpalvelut sekä Uratehdas yhteistyössä Pirkanmaan TE-toimiston kanssa.
 • Focus Työpolut -palvelu alkoi marraskuussa 2019 koko Pirkanmaan alueella. Pilottipalvelu toimii ainakin vuoteen 2021 saakka. Pilottipalvelu on osa Pirkanmaan ELY-keskuksen ja TE-toimiston hanketta, jossa tarjotaan palvelua tuhansille pirkanmaalaisille TE-toimiston asiakkaille.
 • Focus Työpolut -asiakkaana palveluksessasi on kymmeniä asiantuntijoita: uravalmentajia, koulutuksen asiantuntijoita, yrittäjyysvalmentajia, korkeakoulutettujen rekrytointiin erikoistuneita asiantuntijoita, psykologeja, rekrytoinnin ja henkilöstöapalvelun asiantuntijoita, osaamisen kartoittamisen asiantuntijoita, ennakointiasiantuntijoita sekä työnhakusparrauksen osaajia.
 • Lisäksi voit hyödyntää palvelun laajaa kontaktiverkostoa.
 • Saat käyttöösi ForeAmmatin ja verkkovalmennuspalvelut (Redi-valmennukset). Tässä palvelussa ForeAmmatin tuottama Pirkanmaan ajankohtainen työmarkkinatieto on sinun käytössäsi. Pilotoimme myös ratkaisuja, joissa työllistymistä edistetään koneoppimisen avulla. 

Mitä palvelussa käytännössä tapahtuu?

 1. Palvelu alkaa Call Center –työntekijän soitolla, jonka jälkeen oma yksilövalmentaja ottaa yhteyttä. Aiemmin palvelu on alkanut pääsääntöisesti alkuinfossa, mutta koronapandemian alkuinfoja ei tällä hetkellä järjestetä.
 2. Yksilöllinen palvelupolku suunnitellaan oman valmentajan kanssa.
 3. Polun alussa tärkeimmät asiat käydään läpi joustavasti starttiryhmässä, jolloin alussa tavataan ryhmissä ja jatketaan verkkomuotoisesti - ajankohtaiset ohjeistukset huomioon ottaen.
 4. Osaaminen kartoitetaan digitaalisesti ForeAmmatti-palvelussa ja samalla selviää, mikä on oma työmarkkina-asemasi tällä hetkellä Pirkanmaalla tai muualla Suomessa.
 5. Tämän jälkeen palvelupolulla edetään tiiviisti niin, että tähtäimessä on parhaiten sinua palveleva ratkaisu.
 6. Oma valmentaja tapaa tai on yhteyksissä sinuun säännöllisesti. Valmentaja luotsaa ja ohjaa sinua eteenpäin kohti ratkaisua henkilökohtaisissa ohjaustuokioissa.
 7. Lisäksi palvelutarjottimella on tarjolla runsaasti palveluja, joista rakennetaan tarvittaessa yksilöllinen palvelupaketti
   • työnhakuun liittyvät tietoiskupäivät, aiheina esimerkiksi sometyönhaku, brändi, CV, valokuvaus 
   • tiettyjen alojen töitä hakevien ryhmät
   • yhteistyössä eri alojen yritysten kanssa järjestetyt info- ja ryhmäpäivät
   • voimavarapäivät
   • opiskeluun ohjaus ja kontaktit alueen oppilaitoksiin
   • kevytyrittäjyyspalvelu
   • psykologipalvelu
   • rekrytointipalvelu yrityksiin
   • psykologiemme tarjoama ammatinvalinnanohjaus ja Avosilta-ryhmät
   • ja paljon muuta

Palvelun kesto on joustava ja yksilöllinen. Mitä pikemmin ratkaisu tilanteeseen löytyy, sitä nopeammin palvelu on paketissa. Ratkaisu voi siis löytyä nopeastikin tai perusteellisemman pohdinnan ja kokeilun kautta.

Focus Työpolut -hermokeskus on Tampereen Kalevassa

Toimisto Takojankatu 15 A, Tampere

 

Millä alueella palvelua järjestetään?

Focus Työpolut -palvelu kattaa koko Pirkanmaan. Poikkeusoloissa kaikki valmennukset, työpajat ja teemapäivät pidetään verkossa, joten eri alueilta pääsee nyt helposti mukaan ilman matkustamistarpeita. Normaalioloissa järjestämme ryhmiä myös eri paikkakunnilla Pirkanmaalla, jolloin voi osallistua paikan päällä itseä lähimpänä olevaan tilaisuuteen.

Miten mukaan?

Palveluun pääsee Pirkanmaan TE-toimiston kautta. Kysy mahdollisuutta päästä mukaan ottamalla yhteyttä TE-toimistoon. Kätevintä on jättää yhteydenottopyyntö TE-toimiston sivuilla.

Pirkanmaan TE-toimiston palvelupilotti-verkkosivut

 

Voit jättää yhteydenottopyynnön lomakkeella Pirkanmaan TE-toimistolle. Asiantuntija on sinuun yhteydessä ensisijaisesti puhelimitse 0295-alkuisesta numerosta.

Pyydä yhteydenottoa 

LogoYHTEISTYÖSSÄ PIRKANMAAN TE-TOIMISTON KANSSA

Ota yhteys

020 791 2976


Esite

Lataa esite


Pirkanmaalaiset tekijät

Logo


Lisätietoa infotilaisuuksista Tampereella

Missä infot järjestetään, paljonko pitää varata aikaa?


Palveluohjelmasta sanottua

Pilottipalvelun esittely Pirkanmaan TE-toimiston sivuilla

58-vuotias sairaalaklovni laittoi punaisen nenän naulaan ja ilmoittautui työttömäksi (Radio Suomi 20.4.2020)

Mitä jos omalta alalta ei löydykään työtä? (Radio SUN 16.4.2020)

Aktiivimallin kyykytys vaihtui aktiiviseen auttamiseen: “Ensimmäistä kertaa koen, että en ole työnhakijana vain hallintoalamainen” (Yle 14.4.2020)

Pirkanmaan ELY-keskuksen tiedote palvelusta (9.10.2019)

Pirkanmaan TE-toimiston tiedote palvelun aloittamisesta (7.11.2019)

Pirkanmaan työttömille uusia palveluita (Tamperelainen 7.11.2019)

Kimppu tulppaaneja

Palvelu oli loistavaa ja ihmisen huomioonottavaa. Oli hieno huomata, kuinka paljon on käytettävissä olevia resursseja, psykologista alkaen. Oma uravalmentaja on hieno asia.”

"Minulla on pitkästä aikaa sellainen tunne, että joku oikeasti on ottanut asiakseen auttaa minua, antanut uskoa tulevaisuuteen sekä työkalut sen saavuttamiseen."

"Palvelu sujuu loistavasti. Valmentaja on innostava ja ammattitaitoinen."

"Mahtavan yksilöllistä palvelua, asiakasta kuulevaa ja tarpeiden tunnistavaa ihmisläheistä kohtaamista. Tavoitteita katsotaan isommassa kuvassa eikä vain lyhyellä aikavälillä. Kiitos!"

"Monipuolinen palvelu! Positiivinen yllätys. Ja kaikki valmentajat, joiden kanssa olen ollut yhteydessä, ovat olleet mahtavia!"